Antwerp Headquarters haalt vijftien bedrijven naar Scheldestad

Finance

Antwerp Headquarters (AHQ) zorgt voor de economische promotie van Antwerpen en haalde samen met haar partners vijftien nieuwe bedrijven naar de Scheldestad, goed voor 300 arbeidsplaatsen. De organisatie lanceert een Expat Service en geeft op geregelde tijdstip ook een Engelstalig magazine uit. Op de Antwerpse Desguinlei onthulde het ook een groot reclamedoek.

Antwerp Headquarters is het resultaat van een unieke publiek-private samenwerking waarbij de stad Antwerpen, Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en 23 bedrijven de handen in elkaar slaan om de Scheldestad prominent op de internationale kaart van de kantorenmarkt te zetten. Het afgelopen anderhalf jaar kozen vijftien nieuwe bedrijven voor een uitvalsbasis in Antwerpen. De nieuwkomers -, uit verschillende sectoren en landen, zijn daarbij geholpen door Antwerp Headquarters, de stad Antwerpen, de Kamer van Koophandel, de haven en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen. Samen zijn deze vijftien bedrijven goed voor 300 arbeidsplaatsen.

85 potentiële investeerders op komst

Afhankelijk van hun activiteit kozen deze bedrijven voor een specifieke kantoorlocatie. Bijvoorbeeld Mood Media (creatieve sector) en TMO Global (logistiek) voor de Antwerp Docklands (Eilandje) en enkele start ups in business centra vestigden zich aan het Antwerp Diamond District wegens de goed bereikbaarheid door het openbaar vervoer en de HST-verbinding. Ook de kantoorlocaties Antwerp West Park (Linkeroever) en Antwerp Berchem (de Veldekens)- worden door Antwerp Headquarters internationaal gepromoot.

Naast deze vier kantoorgebieden wordt voortaan ook het internationale profiel van “Blue Gate Antwerp” (voorheen Petroleum Zuid) door Antwerp Headquarters meegenomen in het promotieverhaal om kantoren van internationale productiebedrijven aan te trekken. Ook wil men op het Nieuw Zuid 50.000 tot 80.000 m² kantoorruimte ontwikkelen.

Antwerp Headquarters heeft voorts 85 leads, dossier met potentiële investeerders, waarvan 34 Europees; 17 uit India en 10 uit Noord- en Zuid-Amerika. Het zwaartepunt van de sectoren bij deze leads ligt bij logistiek (24), chemie (9), ICT (8 en technologie (6). De impact van de crisis op FDI-projecten (Foreign Direct Investment) is groot, want bedrijven kiezen voor kleine start-ups en vermijden grote, risicovolle investeringen. Sinds 2004 daalt het aantal gecreëerde jobs per project.

Antwerp Headquarters lanceert ook een “Expat Service”, waarmee het helpt bij de relocatie van de expat en diens familie naar Antwerpen. Er zijn hiervoor drie pakketten ontwikkeld: Expat Start, Expat Plus en Expat Premium, afhankelijk van het type investeerder. Deze dienstverlening wordt volledig gratis aangeboden en deze service is uniek binnen het landschap van investeringspromotie.

Wereldspelers gevraagd

Om voor een internationaal zakenpubliek de economische troeven van Antwerpen in de verf te zetten, heeft Antwerp Headquarters ook een eigen Engelstalig magazine. Dit jaar ligt in dit magazine de focus op zes sectoren waar Antwerpen internationaal een verschil maakt. Deze sectoren worden voorgesteld via zes getuigenissen van wereldspelers die hun (hoof)kantoor in Antwerpen hebben.

Schepen voor Werk en Economie, Robert Voorhamme (voorzitter van Antwerp Headquarters) en Voka-KvK voorzitter Bernard Van Milders (ondervoorzitter van Antwerp Headquarters) onthulde onlangs aan de Desguinlei 33 een groot reclamedoek van Antwerp Headquarters, met een portret van Rubens als trekpleister. Doelgroep zijn internationale zakenmensen die Antwerpen aandoen en bedrijven, actief in Antwerpen en die internationaal belangrijke ambassadeurs kunnen zijn.

Info: www.antwerpheadquarters.be

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials