leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

Alibaba heeft grootse plannen met artificial intelligence

Bedrijfsbeheer

China wil in 2030 de grootmacht zijn als het gaat om artificial intelligence (AI). Ook de VS en Europa hebben een soortgelijke ambitie. Het grote verschil: China negeert de privacy.

Jack Ma, de Chinese Alibaba-oprichter heeft grootse plannen aangekondigd op het gebied van artificial intelligence (AI). Net zoals zijn geboorteland, trouwens.

China is nog in de achtervolging maar zou op termijn de Verenigde Staten voorbij willen streven als absolute wereldleider in de ontwikkeling van AI. De Chinese overheid beschikte over drie sterke troeven: data, dollars en geen aandacht voor privacy.

Het land heeft meer inwoners dan welk land dan ook ter wereld en dus de biggest data. China heeft immers drie keer zoveel mobiele internetgebruikers die ook nog eens vijftig keer zo actief zijn op het gebied van mobiel betalen in vergelijking met de VS. Het gevolg is een gigantische berg bruikbare data over onder meer consumptie, betalingen, gezondheidszorg en verkeer. En hoe meer data je hebt, des te beter je kunt testen. Het ministerie van financiën stelde alvast een investeringsbedrag van 1 miljard beschikbaar. En nog belangrijker: China wordt nauwelijks gehinderd door privacyregels- of debatten. Misschien staat er in 2030 wil een Chinese robot op de cover van Time Magazine als 'man van het jaar'?

banner zijkant Ilse Jaques 400x30.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials