Aantal elektrische wagens verdubbeld

Mobiliteit

De opkomst van de elektrische auto schijnt dan toch ingezet. Er wordt al vele jaren over geroepen dat elektrische voertuigen de toekomst zijn maar in werkelijkheid bewoog er niet veel. Ofwel waren de voertuigen te duur, ofwel waren er te weinig oplaadpalen ofwel konden nauwelijks afstanden afgelegd worden met de huidige batterijkracht.

Geleidelijk aan blijkt er toch verandering te komen in deze materie. In het eerste kwartaal van dit jaar werden in ons land 2.204 nieuwe elektrische auto’s en hybrides gekocht. Dat is 132,2 procent meer dan tijdens de eerste drie maanden van 2015. Dit is veelbelovend voor de toekomst van de introductie van elektrische voertuigen. Overigens, ook auto’s op aardgas doen het aanzienlijk beter dan de voorbije jaren.

Deze toename kunnen we alleen maar toejuichen. De beroepsfederatie Febiac stipt aan: “Er komen almaar meer modellen op de markt waardoor er meer keuze is. Door hun lage CO2-uitstoot zijn ze ook fiscaal voordeliger. Dat is waarschijnlijk een van de voornaamste redenen waarom elektrische voertuigen populairder worden, ook en zelfs als bedrijfswagen.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Hyundai

  • Autovak

  • Velodi

Bekijk de socials